Debby Appermans en Katrien Houtmeyers van N-VA Leuven.
Vertommen Debby Appermans en Katrien Houtmeyers van N-VA Leuven.

Katrien Houtmeyers (N-VA) wil steunmodule op Leuvense webshop voor lokale handelaars: “Zo kunnen we handelaars én de groep mensen die nu extra hard werken steunen”

De lokale handel in Leuven wordt zwaar getroffen door de coronacrisis. Ondanks de economische schade steunt oppositiepartij N-VA de webshop www.steunmee.be voor de volle honderd procent. De partij vraagt om ook een module toe te voegen zodat mensen ook zorgverleners en andere mensen die het beste van zichzelf geven in deze moeilijke periode kunnen steunen .

“Ook onze Leuvense handelaars worden getroffen door de coronacrisis en velen zijn de voorbije weken in moeilijke economische omstandigheden terechtgekomen”, valt gemeenteraadslid en federaal parlementslid Katrien Houtmeyers met de deur in huis. “Zowel nationaal, regionaal als lokaal hebben de overheden steunmaatregelen en initiatieven gelanceerd om de financiële impact zoveel mogelijk te beperken voor wie getroffen wordt door de coronacrisis. Leuven heeft bijvoorbeeld een webshop opgericht waarmee we lokale handelaars kunnen helpen door nu een tegoedbon voor hun producten en diensten te kopen. Deze kan je dan later innen eenmaal de winkels opnieuw open mogen gaan. De N-VA-fractie vindt dit een uitstekend initiatief om onze handelaars te ondersteunen in een bijzonder moeilijke periode.”

Naast de handelaars die niet mogen of kunnen werken staat een andere groep mensen die net extra hard aan het werk zijn om voor iedereen te blijven zorgen

Debby Appermans, gemeenteraadslid voor N-VA

Gemeentraadslid Debby Appermans vraagt nu om nog een module toe te voegen aan de webshop. “Naast de handelaars die vandaag nauwelijks of niet mogen/kunnen werken staat een andere groep mensen die net extra hard aan het werk zijn om voor iedereen te blijven zorgen, vaak met risico voor de eigen gezondheid. Ik denk bijvoorbeeld aan verpleegkundigen, apothekers, personeel van supermarkten, vuilnisophalers en politiemensen. Ook zij kunnen zeker vandaag een hart onder de riem gebruiken. Daarom heb ik aan de stad Leuven gevraagd om op de site ook een module te plaatsen waarmee men een tegoedbon kan kopen en deze ook onmiddellijk kan schenken aan een persoon of een groep van mensen die nu bijzonder hard voor ons aan het werk zijn.”

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • BERT VAN DOREN

    Eens mens koopt waar het goedkoopste is voor hetzelfde product. Zoals een televisie bvb, hier 1200 € en voor hetzelfde toestel in Frankrijk 800 €.

Lees meer