Schepen Dirk Vansina (CD&V) kroop al eens zelf in de kraan bij werkzaamheden in de Mechelsestraat in Leuven.
vertommen Schepen Dirk Vansina (CD&V) kroop al eens zelf in de kraan bij werkzaamheden in de Mechelsestraat in Leuven.

Leuven voorziet digitale parkeerkaart tijdens wegenwerken

Tijdens wegenwerken zijn garages en opritten vaak tijdelijk onbereikbaar. Om de hinder te beperken voor de buurtbewoners kunnen ze nu een digitale parkeerkaart aanvragen. “Voorwaarde is dat de oprit of de eigen of gehuurde garage gedurende minstens één week onbereikbaar is”, zegt schepen van Openbare Werken Dirk Vansina (CD&V).

“We krijgen vaak de vraag naar een alternatief voor onbereikbare parkeerplaatsen”, zegt schepen van Openbare Werken Dirk Vansina (CD&V). “Wegenwerken brengen nu eenmaal hinder met zich mee. Bij heel ingrijpende en langdurige werken maakt de stad afspraken met de aannemers. Zij zorgen er dan voor dat de woningen toegankelijk blijven met voetgangersbrugjes of rijplaten. Mensen die minder goed te been zijn, worden ook altijd geholpen door de werknemers. De aannemers moeten er ook voor zorgen dat ’s avonds de opritten en garages terug bereikbaar zijn. Bij sommige werkzaamheden is dit echter niet mogelijk. Bij rioleringswerken worden bijvoorbeeld diepe sleuven gegraven, moeten de huizen aangesloten worden en is het onvermijdelijk dat garages en opritten een tijd onbereikbaar zijn. Daarom hebben we een reglement uitgewerkt dat het toelaat om een digitale parkeerkaart aan te vragen die de mogelijkheid biedt om op een andere plek te parkeren in de stad. De parkeerkaart is gratis zolang de oprit of garage ontoegankelijk is. Het reglement geldt voor bewoners maar ook voor handelaars die een garage huren.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer