Leuvense start-up MyCellHub haalt 1,1 miljoen euro op

Om biotechbedrijven te helpen met het beheren van productiegegevens haalde MyCellHub zopas 1,1 miljoen euro op bij Noshaq, The Faktory, Gemma Frisius Fonds en The CoFoundry. MyCellHub is een innovatief databeheer- en analyseplatform voor de productie van biofarmaceutica zoals cel- en immuuntherapiën.

De oprichters van MyCellHub.
MyCellHub De oprichters van MyCellHub.

De investering zal de spin-off van de KU Leuven helpen om de lancering van het platform te versnellen. Het ‘software als een service’-platform MyCellHub is een app die met behulp van interactieve werkinstructies de operatoren in steriele productieomgevingen assisteert en de gegevensverzameling en de rapportering automatiseert. Dat resulteert in een aanzienlijke efficiëntiewinst, vooral omdat meer dan 90% van de bio-fabrikanten nog steeds hun processen rapporteert op papier.

Europa

Medeoprichter en CEO Toon Lambrechts merkte naar eigen zeggen tijdens zijn doctoraat hoe inefficiënt de gegevens van biologische productieprocessen werden beheerd. Daarom richtte hij samen met Sébastien de Bournonville (CBDO) en Thomas Pinna (CTO) de start-up MyCellHub op. “De kapitaalinjectie laat MyCellHub toe om te groeien, door bijkomende software-ingenieurs aan te werven en door de verkoop- en klantenondersteuning van het bedrijf te versterken met het oog op een roll-out in Europa”, klinkt het.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer