Minister Kris Peeters (CD&V) onthult de geheimen van de politieke actualiteit in Leuvense aula…

Minister Kris Peeters (CD&V) was vandaag te gast een de KU Leuven voor een gastcollege. Om het tweede semester af te trappen voor de studenten van politieke wetenschappen nam de minister het opleidingsonderdeel ‘politieke actualiteit’ voor zijn rekening.

4 Het gastcollege van minister Kris Peeters werd druk bijgewoond door de Leuvense studenten.
Vertommen Het gastcollege van minister Kris Peeters werd druk bijgewoond door de Leuvense studenten.

De eerstejaarsstudenten politieke wetenschappen van de KU Leuven begonnen hun tweede semester met een gastlezing van Kris Peeters, vice-eersteminister en bevoegd minister van Werk, Economie en Consumenten. Hij nam dit jaar het openingscollege van het opleidingsonderdeel ‘Politieke actualiteit’ voor zijn rekening. Professoren Bart Maddens en Steven Van Hecke stonden voor één keer dus hun plaatsje vooraan in de aula af aan minister Kris Peeters. Voor een 150-tal studenten sprak Kris Peeters over de voorbije en actuele situatie in de Wetstraat en de aanloop naar de verkiezingen van 26 mei. Kris Peeters had het ook nog over de regeringsformatie op Vlaams en federaal niveau. “In deze aula zitten misschien wel ministers van de toekomst. Ik wil vooral een boodschap van hoop brengen en zeker geen woorden van angst voor de toekomst.”

4
Vertommen
4
Vertommen
4
Vertommen

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer