2 De muurschildering van Sarah De Vos brengt kleur in het straatbeeld.
Sarah De Vos De muurschildering van Sarah De Vos brengt kleur in het straatbeeld.

Muurschildering van kunstenares Sarah De Vos in Paul van Ostaijenlaan

De Leuvense kunstenares Sarah De Vos beleeft drukke tijden in de Paul van Ostaijenlaan. Niet omdat ze er zelf woont, maar omdat ze werkt er aan een muurschildering van 2,5 meter op 2 meter.

In 1998 besliste de Leuvense gemeenteraad de Guido Gezellelaan om te dopen naar de Paul van Ostaijenlaan, om verwarring met een gelijknamige straat in Kessel-Lo te vermijden. Naar aanleiding van de 20ste verjaardag ontstond een drievoudig project waarbij het aanwezige straattalent werd ingezet voor een straatboek, gevelplaatjes met fragmenten uit het oeuvre van Paul van Ostaijen en een muurschildering. De Leuvense kunstenares Sarah De Vos, die zelf in de straat woont, is momenteel druk aan het werk aan de muurschildering.

Amsterdam

“Het is een ongrijpbaar schaduwschilderij dat de surrealistische, ritmische en vrije energie uitstraalt, zoals het werk van Paul van Ostaijen”, aldus Sarah De Vos. De Vos studeerde schilderkunst aan Sint-Lucas Antwerpen en volgde een postgraduaat aan De Ateliers in Amsterdam. Ze heeft momenteel een atelier in Batiment A in Leuven. Het project in de Paul Van Ostaijenlaan kwam tot stand dankzij een projectsubsidie van de actie ‘Kom op voor je wijk’ van de stad Leuven. Op zondag 1 september om 14 uur staat de officiële inhuldiging op het programma.

2 Sarah De Vos aan het werk in haar eigen straat.
Sarah De Vos Sarah De Vos aan het werk in haar eigen straat.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer