Deze ribbelstrook stuurt blinden en slechtzienden een grasperk in.
Foto Vertommen Deze ribbelstrook stuurt blinden en slechtzienden een grasperk in.

N-VA: "Stad Leuven stuurt blinden het gras in"

De werken in de Kerkstraat in Kessel-Lo blijven beroering veroorzaken.

"Als klap op de vuurpijl blijkt de ribbelstrook voor blinden en slechtzienden een maat voor niks. Die mensen worden gewoon een grasperk ingeleid terwijl op andere plaatsen de ribbeltegels uitgeven op de straat zonder dat er een zebrapad voorzien is", zegt Leuvens gemeenteraadslid Fred Debrun (N-VA).


De werken in de Kerkstraat in Kessel-lo lopen volgens N-VA al langer moeizaam. "Eerder beschadigde Eandis al stroomkabels waardoor een deel van de bewoners zonder stroom zat. En nu klagen sommige buurtbewoners over ondergelopen kelders door de werken", zegt Fred Debrun van N-VA.


"En alsof dat nog niet genoeg is, blijkt de gloednieuwe signalisatie die op de trottoirs is aangelegd voor blinden en slechtzienden nergens naartoe leidt. De ribbelstrook ter hoogte van de apotheek leidt de mensen gewoon naar een grasperk. Op sommige andere plaatsen in de straat worden blinden en slechtzienden naar de straatkant geleid waar nota bene geen zebrapad is. Wij hopen dat deze gevaarlijke situatie zo snel mogelijk wordt verholpen", besluit gemeenteraadslid Fred Debrun van N-VA. (BMK)

Lees meer