In het leegstaand pand van Mexx op de Bondgenotenlaan komt de IKEA pop-upwinkel
Vertommen In het leegstaand pand van Mexx op de Bondgenotenlaan komt de IKEA pop-upwinkel

Nieuw soort IKEA op komst in centrum Leuven

IKEA België gaat een pop-upwinkel openen op de Bondgenotenlaan in Leuven, meer bepaald in het pand waar vroeger kledingzaak Mexx gevestigd was. De nieuwe IKEA-winkel opent in september. De bedoeling is dat de winkel er een paar maanden blijft. Over de precieze invulling kan IKEA nog niet veel verklappen.

De Zweedse meubelketen werkt al een tijdje aan nieuwe winkelervaringen voor haar klanten. “Bij IKEA België willen we dicht bij onze klanten staan en voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk zijn. Een goed anderhalf jaar geleden bijvoorbeeld lanceerden we onze webshop die klanten toelaat bij IKEA te shoppen waar en wanneer zij dat willen. Onze acht winkels blijven onze belangrijkste troef en de hoeksteen van de ontmoeting met onze klanten. Toch zijn wij continu op zoek naar nieuwe manieren en plaatsen om onze klanten te ontmoeten”, klinkt het bij IKEA België. 

Geen details

Ze werken momenteel aan een alternatief IKEA-winkelconcept in de drukste winkelstraat van Leuven, maar kunnen verder nog geen details meegeven. “Het wordt een pop-up van de Ikea in Zaventem. Het zal niet hetzelfde zijn als de Parijse stads-IKEA. Pas vlak voor de opening zullen we meer informatie kunnen geven”, klinkt het.

De verbouwingswerken aan het pand op de Bondgenotenlaan zijn volop aan de gang en 9 september zou de winkel openen.

8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Degeest Etienne

    Aan het gouden kruispunt in Winge loopt heel veel volk rond, maar weinigen zie ik beladen met winkeltassen. Toch vinger op de knip. Ik ga als ik echt iets nodig heb.

  • dirk claeys

    elke stad word morsdood, parkings, lez, co2 , een pop up kun je nu bijna gratis huren via leegstand, hun boete leegstand dekt de gevraagde huur?

Lees meer