Het kunstwerk 'A missing room' kan je nu zelf thuis beleven dankzij kunstencentrum STUK.
Christer Lundahl Het kunstwerk 'A missing room' kan je nu zelf thuis beleven dankzij kunstencentrum STUK.

Ooit een kunsthit in Centre Pompidou en nu op je smartphone dankzij STUK: Symphony of a Missing Room

Geen kunst in STUK? Dan brengt STUK de kunst naar jou. Het Zweedse kunstenaarsduo Lundahl & Seitl maakte een nieuwe versie van Symphony of a Missing Room, aangepast aan coronatijden en ideaal om thuis in je bubbel te beleven.

Kunst vanuit je bubbel met Lundahl & Seitl…dat is wat het Leuvense kunstencentrum STUK sinds kort in de aanbieding heeft in deze bevreemdende coronatijden. ‘Symphony of a Missing Room’ stond tien jaar geleden in STUK tijdens Playground Festival en was ook al te ervaren in Centre Pompidou in Parijs en in de Royal Arts Academy London. “Het kunstenaarsduo Lundahl & Seitl creëerde nu een ‘coronaproof’-versie van Symphony of a Missing Room. Een digitaal kunstwerk voor twee dat je ervaart via je een gratis app op je smartphone. Doof de lichten in je huis, ga voor een raam staan, sluit je ogen en volg het script. Je gsm verandert in een lichtbron, een soundscape weerklinkt door je hoofdtelefoon en een virtuele ruimte - een verloren kamer - wordt gedeeld. Het kunstenaarsduo won zeer recent overigens nog de Sven-Harry’s Art Museum scholarship”, zegt Caroline Henderickx van STUK. 

Meer info? Klik hier

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer