Recordaantal zesdes maken kennis met secundair

Provinciale school De Wijnpers uit Leuven organiseert nog tot en met 27 januari doe-dagen voor de leerlingen van het zesde leerjaar van het basisonderwijs uit de regio. De school wil op die manier 875 zesdejaars van 27 basisscholen voor het eerst laten kennismaken met het secundair onderwijs. Dat is een recordaantal.

"Omdat de overstap naar de grote school écht groot is, organiseert de school doe-dagen. De zesdejaars van de Leuvense basisscholen worden dan uitgenodigd om een bezoek van een halve dag te brengen aan de school", zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor Onderwijs. "De doe-dagen passen binnen de studiekeuzebegeleiding en de kennismaking met techniek en technologie waar wij sterk op inzetten", vult Lut Lambert, directeur van De Wijnpers, aan. "We beschikken over een brede waaier aan specifieke en uiteenlopende studierichtingen. We laten de kinderen hiervan proeven in actieve workshops."

Gisteren was het alvast de beurt aan de leerlingen van GBS De Lijsterboom uit Oud-Heverlee, die samen met gedeputeerde Florquin deelnamen aan de nieuwe workshop STEM. "In de workshop maken de leerlingen hologrammen uit gerecycleerd materiaal. Het is een voorbeeld van hoe wetenschappelijke, technische en wiskundige inzichten, concepten én praktijken gecombineerd worden in de richting techniek-wetenschappen", besluit gedeputeerde van de provincie Marc Florquin. (BMK)

Lees meer