Illustratiebeeld.
Shutterstock Illustratiebeeld.

Selfie voor geplunderd huis doet stelende asielzoekers de das om

De correctionele rechtbank van Leuven heeft twee asielzoekers veroordeeld tot effectieve gevangenisstraffen van elk achttien maanden voor het plunderen van een woning in Leuven. Een selfie voor het geviseerde huis deed de mannen de das om.

Levani J. en Giorgi B. pleegden op 24 januari 2019 een inbraak in een woning in Kessel-Lo, deelgemeente van Leuven. Ze gingen aan de haal met juwelen, een gsm, een fototoestel en minstens 14.000 euro cash. Getuigen alarmeerden de politie, die een van de daders kon inrekenen. Het gestolen fototoestel hing rond zijn nek.

De twee beklaagden hebben asiel aangevraagd in ons land, die procedure loopt nog. In afwachting verbleven ze in een opvangcentrum in Gouvy in de provincie Luxemburg. Speciaal voor de diefstal waren ze naar Leuven afgezakt, omdat ze wisten dat het slachtoffer veel cash geld in huis had. Voor de uitgekozen woning maakte het duo een selfie. Daarmee pronkte de nog voortvluchtige dader bij terugkeer in het opvangcentrum. Hij werd op de foto herkend en ingerekend.

Een van de beklaagden heeft voor 11.400 euro boetes openstaan bij de NMBS. Hij verzamelde in één jaar tijd liefst 84 boetes. De beklaagden stonden geseind in Duitsland en Zwitserland, onder meer voor diefstallen in centra voor asielzoekers.

23 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jos Dupont

    Zo zie je maar in het land van melk en honing kan alles mag alles !! Ga maar werken belgjes de gasten die naar hier komen zullen de sociale zekerheid wel op soeperen en onze huizen leegmaken . En we sponseren ze dan nog ook !!

  • robby dobbels

    Het goede nu is dat het overal uitgesmeerd wordt in de media, dus die personen papieren geven is juist hetzelfde als letterlijk toegeven dat het hier aan regels houden niet nodig is, de brave belastingbetaller zal wel alles voor je betallen. Hopelijk zijn ze in de asieltoren slim genoeg

Lees meer