Illustratie PZ Leuven
Vertommen Illustratie PZ Leuven

Twee maanden cel voor uitbrengen van de Hitlergroet aan de politie

Twee maanden cel en een boete van 400 euro is wat een 37-jarige man bij verstek kreeg van de Leuvense politierechter. Hij had dit te danken aan de Hitlergroet waarmee hij op 14 maart 2018 aan het Sint-Donatuspark in Leuven de politie begroette.

Buiten de groet bracht hij ook nog eens “Sieg Heil” uit. De dertiger zonder gekend adres kwam op de vorige zitting van de rechtbank niet opdagen om zijn opmerkelijke daad uit te leggen. Hij werd vervolgd voor smaad tegen een inspecteur van de politie en omdat hij met zijn gebaar aanzette tot haat of geweld tegen de politie. “Beklaagde werd in 2003 al eens veroordeeld voor weerspannigheid, smaad en het toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen aan de politie. Zijn handelswijze getuigt van een gebrek aan respect voor het gezag van de politie. Om hem het ontoelaatbare van zijn handelen te doen inzien en om herhaling te voorkomen krijgt hij een celstraf en een boete”, stond in het vonnis te lezen.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jeff Nys

    En verkrachters laten ze lopen onder voorwaarden !! als dit niet buiten proportie is !!!!!

Lees meer