2 De Oude Markt in Leuven waar de jongeman zaterdagnacht werd afgevoerd.
vertommen De Oude Markt in Leuven waar de jongeman zaterdagnacht werd afgevoerd.

Twintiger in coma na aanvaring met buitenwipper Oude Markt

Een 26-jarige man uit Leuven wordt in coma gehouden na een schermutseling zaterdagnacht met een buitenwipper van café Bardot op de Oude Markt. Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd. 

Het slachtoffer werd omstreeks 5.30 uur de deur van café Bardot gewezen. Een portier van de zaak begeleidde hem - om een nog onbekende reden - naar buiten. Daar kwam het duo op de grond terecht. De buitenwipper kwam ongeschonden uit de confrontatie, maar de Leuvenaar bleef roerloos liggen. De man was die avond aanwezig geweest op een verjaardagsfeest van een vriend. 

“Hij werd buitengezet, maar hij was een beetje aan het tegenstribbelen”, vertelt Michael, die ook in het café aanwezig was. “Een paar minuten later zag ik hem buiten op de grond liggen. Hij lag erbij als een slappe vod en er kwam er bloed uit zijn oor. De man aan de deur vertelde dat hij de ambulance had gebeld en dat hij gewoon zijn job had gedaan.”

Schedelbreuk

De twintiger werd zwaargewond afgevoerd met een schedelbreuk. Op de afdeling intensieve zorgen werd hij maandag nog in coma gehouden. Zijn vader reageerde kort. “We praten daar op dit moment liever niet over. Het onderzoek is nog bezig.” 

Afgelopen zaterdagnacht diende een veiligheidsagent een persoon te verwijderen uit de zaak. Hierbij zijn ze aan de ingang beiden ten val gekomen, waarbij het slachtoffer zeer ongelukkig terecht is gekomen met dramatische gevolgen

Erik De Rop

Bij café Bardot bevestigen ze het incident. “Afgelopen zaterdagnacht diende een veiligheidsagent een persoon te verwijderen uit de zaak. Hierbij zijn ze aan de ingang beiden ten val gekomen, waarbij het slachtoffer zeer ongelukkig terecht is gekomen met dramatische gevolgen”, zegt Erik De Rop, medezaakvoerder en tevens voorzitter van de vzw Oude Markt. 

Gerechtelijk onderzoek

“We willen benadrukken dat niemand een dergelijk incident met deze afloop voor ogen had. Het verdere onderzoek naar het exacte verloop van deze feiten maakt deel uit van een gerechtelijk en politioneel onderzoek. Om die reden wensen wij hierover geen verdere commentaar te geven. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit onderzoek meer duidelijkheid over de exacte omstandigheden zal brengen. Onze gedachten gaan nu vooral uit naar de ouders, familie en vrienden van het slachtoffer. Wij wensen hen veel sterkte om deze dramatische gebeurtenissen te verwerken en hopen op een spoedig herstel”, besluit De Rop. 

Camerabeelden

Het parket vorderde een onderzoeksrechter om de precieze omstandigheden van het incident te achterhalen. “Er loopt een gerechtelijk onderzoek naar een 30-jarige portier en een 24-jarige man die betrokken zou zijn geweest. Camerabeelden zullen verder worden onderzocht en getuigen zullen worden gehoord om te kijken hoe het slachtoffer zo hard met zijn hoofd op de grond is terechtgekomen. Er zijn geen aanhoudingen verricht”, zegt parketwoordvoerster Sarah Callewaert. 

2 De zaakvoerders voor café Bardot in Leuven.
Foto Vertommen De zaakvoerders voor café Bardot in Leuven.

18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Veerle Raymaekers

    Niemand veroordelen,vooraleer je weet wat er gebeurd is !!Hopelijk komt als goed met die man

  • Ann Verschueren

    Ik voel me er veiliger bij wanneer een buitenwipper aanwezig is dan politieagenten.

Lees meer