Archiefbeeld.
JVK Archiefbeeld.

Vader vergeet elf maanden oude baby in snikhete auto

De Leuvense politie heeft vanmiddag een baby uit een snikhete wagen gehaald. “Wij kregen rond 12 uur een oproep binnen dat er een kindje in een wagen zat in de Sint-Michielsstraat. Onze diensten zijn ter plaatse gekomen en hebben het raam van de wagen ingeslagen”. 

Het jongetje van elf maanden oud werd naar het ziekenhuis overgebracht. Een medische check-up wees uit dat er niets mis was met het kindje. De vader gaf aan zijn zoontje vergeten te zijn. Hij was in de buurt aan het werken en is erg geschrokken van het voorval”, zo bevestigt Nicolas Del Piero, woordvoerder van de Leuvense politie. 

Zij waarschuwen om -zeker bij deze temperaturen- extra waakzaam te zijn. “Een aantal jaar geleden is dit al eens slecht afgelopen. Laat ons ervoor zorgen dat dit niet opnieuw moet gebeuren”, aldus nog Del Piero.

De woordvoerder verwijst  zo naar feiten van zeven jaar geleden. In juli 2012 overleed een meisje van zes maanden toen haar vader (een militair) haar domweg had vergeten af te zetten aan de crèche, naar zijn werk in Evere reed, zijn wagen parkeerde en haar achterliet. Het kindje stierf op de snikhete zomerdag door uitdroging. Haar compleet aangeslagen vader werd in 2014 vrijgesproken.  In 2007 en 2009 stierven in Halle en Kessel-Lo twee kinderen in soortgelijke omstandigheden. Die ouders moesten nooit voor de rechter verschijnen omdat het parket oordeelde dat ze al zwaar genoeg waren gestraft.

Een Britse dierenarts sloot zich in juni 2018 (toen het ook bij ons al weken warm was) zelf op in de wagen om aan den lijve te ondervinden wat het betekent om vast te zitten in een snikhete auto. Ze hield het een half uur vol: de temperatuur in de auto was tegen dan gestegen tot liefst 46°C. 

107 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Kim Debar

    Groot gelijk een kind of hond vergeet je gewoon niet,nu mag ik nog veel stress hebben dan zou ik dat nog niet vergeten!

  • Kim Debar

    Onverantwoord gedrag!

Lees meer