Verboden te zwemmen in de Plas (en dat ligt niet enkel aan het weer)

De Sportdienst van Rotselaar laat weten dat het tot nader order verboden is om te zwemmen in de Plas. “De waterkwaliteit is niet goed genoeg. Het water is sterk vervuild”, klinkt het.

Een duik in de Plas van Rotselaar zit er momenteel niet in gezien de weersomstandigheden, maar zelfs al breekt de zon definitief door, dan nog is zwemmen in het meer voorlopig geen optie. Dat laat de Sportdienst van Rotselaar weten. “De waterkwaliteit van de Plas blijkt op dit moment niet goed genoeg. Het water is momenteel te sterk vervuild waardoor de kans bestaat dat er schadelijke micro-organismen aanwezig zijn. Er geldt dus een zwemverbod tot de resultaten terug positief zijn. Elke maandag worden er nieuwe stalen genomen.” Wie op de hoogte wil blijven, kan terecht op de Facebookpagina van de Plas en de gemeentelijke website.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer