Aan zaal Den Box zijn ongeveer 300 parkeerplaatsen beschikbaar.
Sven Ponsaerts Aan zaal Den Box zijn ongeveer 300 parkeerplaatsen beschikbaar.

Verkeersmaatregelen tijdens verkiezingsdag

Voor de Europese, Vlaamse en federale verkiezingen van zondag 26 mei zullen alle inwoners van Haacht voor de eerste maal op dezelfde locatie terecht kunnen: polyvalente zaal Den Box. De gemeente raadt inwoners aan om rekening te houden met het uur van voorkeur vermeld op de stembrief om de drukte te spreiden.

Kiezers worden zondag in acht blokken van een uur verdeeld. Dat tijdsblok staat vermeld op de kiesbrief. Er wordt gevraagd om bij voorkeur binnen dat tijdsblok te gaan stemmen, al is dat niet verplicht. Stemmen is mogelijk tussen 8 en 16 uur. Er werd rekening gehouden met adressen zodat een gezin in eenzelfde tijdsblok valt. Er zijn vier grote fietsenstallingen voorzien. Wie toch met de auto komt, wordt via eenrichtingsverkeer doorheen het vrijetijdscomplex geloodst. Er zijn een driehonderdtal parkeerplaatsen, voornamelijk achter het gebouw Den Box. In de Dijkstraat en op de Wespelaarsesteenweg (vanaf de Nieuwstraat tot het kruispunt met de Kloosterstraat) mag je niet parkeren. Wagens en zwakke weggebruikers zullen maximaal gescheiden worden. Door de centrale organisatie van de kiesverrichtingen kan de politie haar agenten concentreren op één locatie. De politie stelt twee medewerkers ter beschikking die voornamelijk de afwikkeling aan de toegangen tot de site op zich zullen nemen.

Verschillende stembureaus

In het verleden werden inwoners verdeeld over verschillende stembureaus op vier verschillende locaties. Maar omdat er niet overal voldoende parking is, of de technische infrastructuur ontbreekt heeft het schepencollege ervoor gekozen de stembusgangers te centraliseren. Het college keurde het voorstel goed na overleg met de politie en verschillende gemeentelijke diensten. Volgens hen is de nieuwe multifunctionele zaal Den Box aan het vrijetijdscomplex Den Dijk de geschikte locatie. Er wordt gevraagd om zo veel mogelijk met de fiets of te voet te komen stemmen of om te carpoolen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer