Verkrachter moet twee jaar brommen

Een 35-jarige Brusselaar van Roemeense origine werd veroordeeld tot twee jaar effectieve celstraf voor de verkrachting van een Congolese vrouw in Leuven, nu vier jaar geleden.

Ionel N. leerde zijn slachtoffer kennen in de Brusselse bar DM, op 26 oktober 2013. Hij bood de 30-jarige vrouw aan om haar naar huis te brengen. Ze stemde in, maar viel in slaap in de auto van N. Toen ze wakker werd, was ze niet in Schaarbeek - waar ze woonde - maar wel op de Carrefour-parking aan de Tervuursevest in Leuven. "Hij zat toen op mij", verklaarde ze aan de politie. Het slachtoffer kon wel uit de wagen ontsnappen, al moest ze ook enkele klappen incasseren. Ze belde vervolgens de hulpdiensten, die haar even na 2 uur 's nachts op de parking aantroffen.

Dronken

De vrouw was dronken, gedesoriënteerd, zat onder de modder en miste een schoen. Ze had evenwel ook het onderbroek van haar aanrander kunnen bemachtigen en daar werden sporen van sperma op aangetroffen. Die kwamen overeen met het DNA-profiel van de beklaagde, al ontkende die de feiten. Volgens de rechter maakte N. misbruik van de dronken toestand van de vrouw. Hij werd in de griffie in de boeien geslagen, toen hij daar zijn vonnis kwam inkijken. Het slachtoffer kreeg een schadevergoeding van 3.250 euro. (KAR)

Lees meer