2 Pater Luk D. (50) tijdens zijn missie in de Centraal Afrikaanse Republiek. Nadat hij in juni vertrok uit het land, werd tegen hem klacht ingediend wegens kindermisbruik.
RV Pater Luk D. (50) tijdens zijn missie in de Centraal Afrikaanse Republiek. Nadat hij in juni vertrok uit het land, werd tegen hem klacht ingediend wegens kindermisbruik.

Exclusief voor abonnees

Veroordeeld in België, nu klacht in Afrika: pater zou tijdens zijn missie in Afrika niet met kinderen omgaan, maar deed dat toch

Er waren al langer geruchten over kindermisbruik door een Belgische pater in de Centraal-Afrikaanse Republiek, maar nu zou er in dat land ook een klacht zijn ingediend door een slachtoffer. Het Leuvense parket wil het dossier zo snel mogelijk inkijken. Sinds een eerdere veroordeling mocht pater Luk D. geen contact meer hebben met minderjarigen.

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Roland Malbrant

    Je lag het draaien en keren hoe je wilt, kinderen misbruiken wordt steeds weer opnieuw veel te licht gestraft, echt vastzetten voor minstens 10 jaar en misschien ook het celibaat afschaffen, kunnen ze met een meerderjarige en zonder poespas een relatie aangaan.

  • Jos Dupont

    Waar zitten de lawaai makers van child focus nu ??

Lees meer