5 Willy Janssens en Juliette Exelmans hopen dat de coronacrisis snel voorbij is en zoeken troost in mooie viooltjes.
Vertommen Willy Janssens en Juliette Exelmans hopen dat de coronacrisis snel voorbij is en zoeken troost in mooie viooltjes.

Volle parking bij Aveve in Wilsele: “Bloemen brengen vreugde in donkere tijden”

Plantenzaak Aveve op de Aarschotsesteeweg in Wilsele was dinsdag een populaire bestemming voor heel wat mensen. Daar zat het zonnetje voor veel tussen want heel wat mensen beginnen stilaan te denken aan de lente, zelfs in deze moeilijke tijden. “Bloemen brengen vreugde in het leven, zeker op deze moment”, zegt Juliette Exelmans.

De coronacrisis slaat hard toe bij heel wat handelaars in onze regio. Veel zaken beslisten op eigen houtje al om de deuren ook op weekdagen te sluiten omdat er gewoon geen klanten komen. Anderen zetten dan weer volop in op de online verkoop van hun producten. Bij plantencentrum Aveve is dat voorlopig niet aan de orde want de parking van de bekende zaak langs de Aarschotsesteenweg in Wilsele liep dinsdag vlot vol. Dat leverde bij momenten lange wachtrijen op aan de kassa. Ook Juliette Exelmans en haar echtgenoot Willy Janssens kwamen bloemetjes kopen in Aveve. Het tuincentrum nam overigens maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus en aanvaardt geen betalingen in cash geld.

5 Bij momenten ontstonden er wachtrijen aan de kassa’s in tuincentrum AVEVE in Wilsele.
Vertommen Bij momenten ontstonden er wachtrijen aan de kassa’s in tuincentrum AVEVE in Wilsele.

Wandelen

“We komen eigenlijk van een begrafenis en we passeerden hier”, aldus het koppel uit Korbeek-Lo. “Het leek ons een ideaal moment om bloemetjes te kopen voor de tuin. Bloemen brengen vreugde in het leven en zeker in een donkere tijd zoals we die nu beleven. Deze mooie viooltjes krijgen alvast een plaats aan ons tuinhuis. We zijn duidelijk niet de enigen die op deze zonnige dag een bezoekje brengen aan het plantencentrum.” Overigens valt het ook op dat heel wat mensen heel bewust ervoor kiezen om meer te wandelen de voorbije dagen. Dat is onder meer het geval in Abdij van Park in Heverlee, maar ook in het provinciedomein in Kessel-Lo. 

5 De parking bij Aveve staat nog redelijk vol.
Vertommen De parking bij Aveve staat nog redelijk vol.
5 Betalen mag alleen met de kaart of contactloos.
vertommen Betalen mag alleen met de kaart of contactloos.
5
Vertommen

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Elle Devee

    Kijk, als winkels zoals Aveve open mogen blijven en plantjes mogen verken en alle andere tuincentra moeten dicht dan bereik je het tegenovergestelde van wat goed zou zijn in deze coronacrisis. Concentratie in één winkel. Als alle tuincentra open zouden zijn is het volk beter verdeeld.

  • Paul Verbeeck

    Doe zo verder en binnen de kortste keren mogen ze nog alleen dierenvoeding verkopen , het wordt beter weer maar de uitbater zou beter moeten weten en meer maatregelen moeten nemen .

Lees meer