Het diertje werd in dierenkliniek Kruisbos in Wezemaal verzorgd
Vertommen Het diertje werd in dierenkliniek Kruisbos in Wezemaal verzorgd

Wegpolitie legt verkeer op E40 even stil om... kat te redden

De federale wegpolitie van Bertem heeft zich van haar diervriendelijkste kant laten zien. Ze legden maandag om 8.30 uur het verkeer volledig stil op de E40 Brussel-Luik ter hoogte van Bertem. Zo redden ze een kattin van een gewisse dood, het dier zat tegen de betonnen middenberm gekneld.

De zwart-witte poes bevond zich tegen de middenberm. De agenten legden het verkeer op de autosnelweg volledig stil en het diertje liet zich makkelijk vangen. “Het vermoeide diertje verweerde zich niet en we konden het meenemen naar de dierenarts”, zegt een inspecteur van de federale wegpolitie. De verkeershinder bleef binnen de perken. Een kleine twee maanden geleden legden de agenten ook al eens het verkeer stil op de E314 in Wilsele stil om een zwaan te vangen.

Ziek

Hoewel het een mirakel is dat de kattin haar avontuur op de autosnelweg overleefde, is het beestje er niet bijzonder goed aan toe. “Ze moet al een hele tijd op de dool uit, want ze ziet er verwaarloosd uit”, zegt een van de verzorgers van dierenkliniek Kruisbos in Wezemaal. “Bovendien heeft ze kattenaids." Toch willen de verzorgers er nog alles aan doen om de kattin te redden. “Ze moet nu even goed in de watten gelegd worden. Ze heeft intussen al wat kunnen eten, dat is op zich positief. Verder weten we niet of er onderliggend sprake is van een ander probleem. Heeft het diertje bijvoorbeeld een tumor, of lijdt het aan nierfalen of is er onderhuids nog iets anders gaande? Dat valt voor ons momenteel niet uit te maken.” Het is dan ook afwachten welke richting het uit gaat met dit oudere katje.

Het verwaarloosde katje werd in de loop van de namiddag opgepikt door de medewerkers van een opvangcentrum. Gezien het diertje geen chip had, kon haar eigenaar voorlopig niet kon worden opgespoord. 

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Steven Castelein

    mooi gedaan van de politie, hopelijk komt het goed met de grote meid

  • Bjorn Roesbeke

    Moest ik hierdoor in een file staan, ik zou het niet eens erg vinden. Goed dat het diertje van de weg af is!

Lees meer