De NMBS heeft vervangbussen ingelegd. (Archieffoto)
Shutterstock De NMBS heeft vervangbussen ingelegd. (Archieffoto)

Zwartrijder slaat treinbestuurder knock-out

Een treinbestuurder heeft dinsdagnamiddag in het station van Leuven een rake klap in het gezicht gekregen. De treinbegeleider had een zwartrijder betrapt en deze man werd in Leuven van de trein gezet. De treinbestuurder ging mee met de begeleider om de zwartrijder uit te leggen dat hij een ticket moest kopen. De man werd echter agressief naar het personeel van de NMBS en gaf de treinbestuurder een slag in het gezicht. De treinbestuurder viel meteen op de grond en was even van slag. Daarop zette de dader het op een lopen. De Leuvense politie ging nog naar hem op zoek, maar kon hem niet meer aantreffen. De treinbestuurder moest met lichte verwondingen overgebracht worden naar het ziekenhuis. De politie stelde een proces-verbaal op voor slagen en verwondingen aan een medewerker van het openbaar vervoer. De camerabeelden zullen bekeken worden om de dader te identificeren.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Christel Smet

    Wat gaan we nog meemaken? Is het niet stilaan genoeg geweest? Geef de treinbegeleiders iets waardoor ze zich kunnen verdedigen en ook de treinbestuurders. Een pepperspray is al een goed begin Handboeien nog beter of snelbinders zodat ze mooi blijven zitten tot de halte waar de politie hen kan overnemen. Geen cadeautjes meer, genoeg is genoeg.

Lees meer