Charlotte Dierckens (18) met haar debuutroman
RV Charlotte Dierckens (18) met haar debuutroman

Amper 18 en al eerste roman klaar: Lichterveldse begon op haar veertiende aan ‘Alles wat ik ooit wou’

Weinigen zullen het haar nadoen. Charlotte Dierckens uit Lichtervelde is amper 18 jaar, maar dat belette haar niet een boek te schrijven. “Ik heb veel tussen de lessen door geschreven op de middelbare school”, lacht ze.

Het debuut van de Lichterveldse telt 228 pagina’s en gaat over de bewogen liefde tussen popster Rosie en kroonprins Jonathan. “Ik koos bewust voor thema’s en stereotiepen die in de meeste young adult-romans aan bod komen”, legt de jonge schrijfster uit. “Met dat verschil dat ik in mijn boek al die clichés wat onderuit probeer te halen. Zo is niet alles wat het lijkt en is de liefde niet altijd even perfect, zoals in de sprookjes.”

Mijn eerste boekje maakte ik al op mijn twaalfde als een geschenk voor mijn moeder. Sindsdien ben ik blijven schrijven.

Charlotte Dierckens

Charlotte is op haar veertiende aan ‘Alles wat ik ooit wou’ begonnen. “Ik schrijf al verhalen zo lang ik me kan herinneren. Mijn eerste boekje maakte ik al op mijn twaalfde als een geschenk voor mijn moeder. Sindsdien ben ik blijven schrijven. Al op mijn veertiende droomde ik van een echte roman met mijn naam op en toen ben ik aan dit boek begonnen. Een groot deel ervan is geschreven in de klas, gewoon op cursusblaadjes tussen de lessen door in het IHKA in Ardooie. Al vonden de leerkrachten dat niet altijd even leuk.”

Uitgever zoeken

“Ik denk dat ik in die vier jaar minstens vijf hoofdstukken in de papiermand heb gekieperd", lacht Charlotte. “Schrijven is schrappen, niet? Langzaam kreeg ik de verhaallijnen juist. Gaandeweg kreeg het boek vorm en vorige zomer ben ik op zoek gegaan naar een uitgever. Uiteindelijk kreeg ik een positief antwoord uit Nederland en vanaf nu is mijn boek te bestellen bij Boekscout. Voorlopig ligt het nog niet in de rekken in de boekhandels, maar wie weet komt daar nog verandering in. De reacties van familie en vrienden zijn alvast positief.”

Ongeacht of het boek een succes wordt of niet, de eerstejaarsstudente audiovisuele kunsten weet nu al dat ze wil blijven schrijven. “Mijn droom is in vervulling gegaan. Ik ben trouwens al bezig aan een vervolg dat zich in dezelfde wereld afspeelt. Ik ga blijven verhalen vertellen. Daarom heb ik trouwens ook gekozen voor deze studierichting. Even heb ik getwijfeld om een taalkundige richting te kiezen, maar ik wou iets doen dat mijn creativiteit stimuleerde.”

‘Alles wat ik wou’ van Charlotte Dierckens kost 21,5 euro en is te bestellen op de website van Boekscout.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer