Een stockbeeld van een harmonie aan het werk. In Lichtervelde is De Burgersgilde in diepe rouw na de plotse dood van een muzikant.
Dieter Nijs Een stockbeeld van een harmonie aan het werk. In Lichtervelde is De Burgersgilde in diepe rouw na de plotse dood van een muzikant.

Drama in Lichtervelde: harmonie moet concert ter ere van de overleden leden annuleren na plotse dood muzikant

Onwezenlijk. Koninklijke Harmonie De Burgersgilde moet noodgedwongen haar solistenconcert van zondagavond, ter ere van alle collega-muzikanten van wie ze in de loop der jaren afscheid moesten nemen, annuleren. Dit door het plots overlijden van een muzikant en tamboer. “Het is niet te vatten”, reageert Stefanie Syoen, ondervoorzitter van De Burgersgilde. 

“Het concert gaat vanavond niet door, maar wij zullen wel aanwezig zijn in OC De Schouw om de mensen die we niet tijdig konden bereiken in alle sereniteit op te vangen.” Het plots overlijden komt hard aan bij de harmonie. De voorbije 30 jaar moesten zij dan ook al zes keer veel te vroeg afscheid nemen van leden in de fleur van hun leven. Net voor ze de kans kregen om hen een eerbetoon te brengen via een concert waarbij de instrumenten van wie ze verloren bespeeld zouden worden door professionele muzikanten, moeten ze opnieuw afscheid nemen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer