De rotonde tussen Lichtervelde, Gits, Torhout, en Sint-Henricus gaat gefaseerd dicht voor werken in februari. Al zal de meeste hinder al in oktober starten.
Foto Couvreur De rotonde tussen Lichtervelde, Gits, Torhout, en Sint-Henricus gaat gefaseerd dicht voor werken in februari. Al zal de meeste hinder al in oktober starten.

Exclusief voor abonnees

Grootschalige herinrichtingswerken kruispunt en rotonde Brugsebaan starten al op 6 juli

De timing van de grootschalige werken aan het kruispunt met de Kortemarkstraat en aan de rotonde op de Brugsebaan ligt vast. Er wordt op 6 juli gestart in de Industrielaan en gaandeweg wordt opgeschoven richting rotonde. 

Twee weken geleden schreven we nog dat de langverwachte werken nog dit jaar zouden starten en dat er in zeven fases gewerkt zou worden. De precieze timing van de werken ligt ondertussen vast. Aquafin legt in de Brugsebaan, tussen de Ringlaan en de Industrieweg, een gescheiden rioleringsstelsel aan. Tegelijk zorgt het Agentschap Wegen en Verkeer voor de herinrichting van het deel van de Brugsebaan waar de rioleringswerken worden uitgevoerd. De bestaande rotonde met de Ringlaan wordt vervangen door een verkeersveilig kruispunt met driekleurige verkeerslichten. Verder wordt ook het kruispunt met de Kortemarkstraat veiliger gemaakt.

Lees meer