De technische dienst van de gemeente Lichtervelde beschikt over een nieuwe kraan en een nieuwe vrachtwagen
Sam Vanacker De technische dienst van de gemeente Lichtervelde beschikt over een nieuwe kraan en een nieuwe vrachtwagen

Nieuwe kraan en vrachtwagen voor gemeente

Het wagenpark van de Lichterveldse technische dienst is uitgebreid met een nieuwe hydraulische bandenkraan en een nieuwe vrachtwagen. De hydraulische graafkraan weegt 14 ton en rijdt op acht banden. Leverancier is de firma Decuypere Johan uit Lichtervelde. De kostprijs ervan bedraagt 160.107,20 euro. De kraan wordt ingezet voor het delven en profileren van baangrachten, het opkorten van het groenafval en het net houden van het containerpark. De vrachtwagen met containerhaaksysteem en kraan werd aangekocht via een raamcontract van de Vlaamse overheid. De kostprijs bedraagt 193.150 euro.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Freddy Jaques

    Met de kraan misschien eens de verhogingen wegnemen die ontstaan tussen de rijbaan de de grachten. Daardoor zal het regenwater rapper wegvloeien naar de grachten en is het leuker fietsen als er na een regenbui geen plassen blijven staan.

Lees meer