Deze fotowand staat voorlopig nog in Torhout, maar verhuist straks naar Lichtervelde.
Tordale Deze fotowand staat voorlopig nog in Torhout, maar verhuist straks naar Lichtervelde.

Tordale ‘droait deure’ en brengt fotowand naar Lichtervelde voor gouden jubileum

Centrum voor mensen met een beperking Tordale is vijftig jaar en dat gouden jubileum wordt behalve in de hoofdzetel in Torhout ook gevierd in Lichtervelde. Op 17 oktober is er een workshopnamiddag in OC De Schouw, terwijl er vanaf 18 oktober een fotowand van Tordale te bewonderen is in het gemeentehuis.

Het jubileumjaar van Tordale werd op 1 september afgetrapt met een feest op alle vestigingen van Tordale. Ook op de site Vancoillie en in het artistiek atelier De Beelderij werd gefeest. Daar wordt op 17 oktober een vervolg aan gebreid met de inspiratienamiddag ‘Tordale draoit deure’ in OC De Schouw. Sociaal agoog Johan Vandenbussche en Ann Van den Abeele van het Vlaams Agentschap voor personen met een handicap komen er spreken. Bezoekers kunnen kiezen uit een divers aanbod workshops. 

Nog voor de vijftigste verjaardag van Tordale werd een grote fotowand gemaakt met vijftig beelden die de geschiedenis van Tordale van vroeger tot nu tot leven brengen. In september stond die wand nog in Torhout, maar op 18 oktober verhuist die naar de inkomhal van het gemeentehuis van Lichtervelde. Daar is de wand te bewonderen tijdens de openingsuren van het gemeentehuis tot 8 november.

Inschrijven voor de inspiratienamiddag kost veertig euro en kan nog tot en met 13 oktober op de website van Tordale. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer