3 Op korte tijd hadden de vlammen zich volledig meester over de wagen gemaakt.
Mozkito Op korte tijd hadden de vlammen zich volledig meester over de wagen gemaakt.

“Drie brandblussers leeggespoten, maar er was geen beginnen aan”: zware avondspits door brandend voertuig

De avondspits in de omgeving van het op- en afrittencomplex van de E40 in Affligem is woensdagavond volledig in de soep gelopen door een brandend voertuig. Gelukkig vielen er geen gewonden.

De twee inzittenden, een koppel uit Roosdaal, hadden rond 17 uur net de E40 verlaten en reden op de N208 richting Liedekerke. “Een jongen op een motorfiets kwam naast mij en maakte duidelijk dat vlammen te zien waren”, vertelt de bestuurder. “Toen merkte ik de rook ook op. We probeerden met drie brandblussers de vlammen nog te lijf te gaan, maar dat was onbegonnen werk. Om geen risico te lopen hebben we ons in veiligheid gebracht – hierdoor heb ik mijn gsm ook laten liggen.”

De brandweerzone Zuid Oost-Vlaanderen kwam met ploegen uit Denderleeuw en Aalst ter plaatse en had de vlammen snel onder controle. De politie sloot intussen de rijbaan richting de rotonde aan het station van Liedekerke af. Samen met de avondspits die er doorgaans al enorm druk is liep het verkeer zowel op de omliggende wegen als op de E40 zelf in de soep. 

3 De Mercedes ging volledig verloren.
Mozkito De Mercedes ging volledig verloren.
3 De Mercedes ging volledig verloren.
Mozkito De Mercedes ging volledig verloren.

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • stef Agneessens

    Ik heb hetzelfde voorgehad met een huurwagen: een Ford Mondeo diesel. De brandblusser dient om een brand in het interieur te blussen (zeer onwaarschijnlijk, maar je weet nooit). Het ding is volstrekt nutteloos om een brand in het motorcompartiment mee te lijf te gaan.

  • Geert Tamsyn

    Martin Meuris, waaruit leidt u af dat het waarschijnlijk een benzine zal geweest zijn? Uit welke cijfers maakt u op dat er de laatste tijd meer autobranden zouden zijn? In Vlaanderen alleen vatten gemiddeld 4 auto’s per dag vuur, maar dat komt slechts in de krant als dat een file veroorzaakt, of als het een Tesla is ...

Lees meer