Mozkito

20-jarige verdachten bekennen brand in Villa Santa Maria: “Ze hebben al spelend het vuur veroorzaakt”

Twee 20-jarigen uit Roosdaal en Denderleeuw zijn voor de Brusselse raadkamer verschenen na de brandstichting in een leegstaande villa in Liedekerke. Een van hen mag de cel verlaten onder elektronisch toezicht, de andere blijft vast. “Ze hebben al spelend dat vuurtje veroorzaakt, maar hadden niet verwacht dat het zich zo snel zou verspreiden”, stelt de verdediging.

De brand in de leegstaande Villa Santa Maria, in de Houtmarktstraat in Liedekerke, werd zaterdagavond rond 20 uur opgemerkt. De brandweer had de brand snel onder controle, maar de schade aan het gebouw was bijzonder groot. Zowel het dak van de villa als een achterbouw raakte bijna volledig vernield. Gewonden vielen er niet. 

Een branddeskundige trof zondagmorgen verscheidene brandhaarden aan, wat deed besluiten dat het vuur opzettelijk werd aangestoken. Kort nadien kon de politie drie verdachten klissen. Eén mocht na verhoor beschikken, maar de andere twee werden door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst.

“De exacte omstandigheden zijn nog niet geheel duidelijk. Ze hebben een brandje veroorzaakt, maar hadden niet verwacht dat dit vuurtje zich zo snel zou verspreiden. Het is duidelijk dat ze de gevolgen van hun daden niet goed hebben ingeschat”, aldus advocaat Boris Reynaert, die een van hen verdedigt. 

Lees meer