De achtervolging eindigde met een crash op de Guido Gezellestraat in Denderleeuw.
Koen Baten De achtervolging eindigde met een crash op de Guido Gezellestraat in Denderleeuw.

Achtervolging op grondgebied Liedekerke eindigt met crash in Denderleeuw

Twee personen op een motorfiets zijn in de Guido Gezellestraat in Denderleeuw gecrasht na een achtervolging door de lokale politie. Een patrouille merkte het voertuig op in Liedekerke omdat het enkele verkeersinbreuken beging. Ze wilden het voertuig staande houden, maar toen ging de bestuurder er plots vandoor met hoge snelheid. 

Het voertuig werd opgemerkt kort voor 16 uur in Liedekerke. Toen ze de bestuurder aan de kant wilden zetten, ging het mis. Wat volgde was een achtervolging van enkele kilometers lang die eindigde in Denderleeuw. Daar crashte de motor, waar twee mensen op zaten. Onmiddellijk kwam de politie van Denderleeuw bijstand leveren. “Beide personen werden achtervolgd voor verschillende verkeersinbreuken", bevestigt commissaris Wim Van Vaerenbergh. Een van de opzittenden zou geen helm gedragen hebben. “Niemand geraakte gewond bij het ongeval”, klinkt het. Een getuige zag het voorval gebeuren en zag hoe beide personen meegenomen werden naar het politiebureau voor een verhoor. Het parket werd ook op de hoogte gebracht van de zaak. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer