Mozkito

Bestuurder van achtervolgde motorfiets was onder invloed en kon geen geldige documenten voorleggen; passagier verschijnt voor correctionele rechtbank

De lokale politiezone TARL (Ternat-Affligem-Roosdaal-Liedekerke) heeft meer uitleg gegeven over de achtervolging die maandag in Liedekerke begon en in Denderleeuw eindigde. De passagier op de motorfiets werd gearresteerd en zal voor de correctionele rechtbank moeten verschijnen.

Een interventieploeg merkte in de namiddag op de Affligemsestraat een motorfiets op waarvan zowel bestuurder als passagier geen aangepaste motorkledij droegen. Ze werden aangemaand om te stoppen voor een controle, maar negeerden dit bevel en sloegen op de vlucht richting Denderleeuw. Tijdens de achtervolging werd ook duidelijk dat de nummerplaat van de motorfiets een valse was.

Bij de achtervolging kwam het twee keer bijna tot een aanrijding met andere weggebruikers en de motorrijder beging verschillende verkeersovertredingen. Uiteindelijk kwamen bestuurder en passagier bij een manoeuvre ten val in de Denderleeuwse Guido Gezellestraat en beide personen werden gearresteerd. Dat verliep niet zonder slag of stoot. Terwijl de bestuurder zich onmiddellijk overgaf, probeerde de passagier er nog vandoor te gaan en verzette hij zich met geweld tegen de arrestatie.

De bestuurder testte uiteindelijk positief op een drugstest. Daarnaast had hij geen geldig rijbewijs en kon hij geen inschrijvings- en keuringsbewijs voorleggen. Beide personen werden overgebracht naar het commissariaat in Liedekerke waar ze verhoord werden.

Het parket Oost-Vlaanderen zal de passagier voor de correctionele rechtbank in Dendermonde dagvaarden voor weerspannigheid en mondelinge bedreigingen. Er werd ook een proces-verbaal opgesteld voor de verkeersovertredingen die beide betrokkenen begingen. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer