Baert Marc

Burenruzie mondt uit in straatgevecht

Een man uit Liedekerke riskeert 6 maanden cel met probatie-uitstel voor slagen en verwondingen. Hij had het aan de stok gekregen met zijn buren, waarna hij slagen had uitgedeeld.

Op 14 oktober 2017 kwam het slachtoffer met zijn vrouw thuis. Ze zagen hun overbuur waarna het vrijwel meteen tot een discussie kwam tussen zijn vrouw en de man. Toen het slachtoffer zag dat het uit de hand liep wilde hij zijn vrouw gaan beschermen. Hierop kreeg hij enkele rake klappen te verwerken, met een hersenschudding en neusbreuk tot gevolg. “Ze daagden me uit en de vrouw is zelf de straat overgelopen om mij uit te schelden. Haar man kwam even later. Omdat ik zag dat hij wilde uithalen heb ik hem een kopstoot gegeven. Zo was ik hem voor”, verklaarde de beklaagde na de feiten. 

Geen objectieve getuige

Het parket twijfelt aan die versie, aangezien hij zelf geen enkele verwonding aan het hoofd had. “Er is in dit dossier geen objectieve getuige maar de verwondingen zeggen genoeg. Hij heeft geweld gebruikt zonder dat hij werd uitgelokt”, aldus de procureur, die als probatievoorwaarde voorstelde om de beklaagde een cursus agressiebeheersing te laten volgen. In het verleden werd hij immers al ettelijke keren veroordeeld voor slagen en verwondingen. De verdediging stelt dat er sprake was van wettige zelfverdediging. Uitspraak op 17 juni. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer