3 Bulldozers staan op het domein van Camping Roosdaal: de oude gebouwen zijn volledig neergehaald.
Mozkito Bulldozers staan op het domein van Camping Roosdaal: de oude gebouwen zijn volledig neergehaald.

Camping Roosdaal onder de sloophamer: eigenaars hopen ondanks klacht van buurtbewoner over twee jaar deuren te openen

De gebouwen van het ‘oude’ Camping Roosdaal zijn gesloopt. Eigenaars Christophe en Pascal Van der Maelen verkregen begin februari een sloopvergunning van de gemeente Liedekerke. Enig probleem: de vergunning voor de bouw van een nieuwe camping is nog niet binnen door een klacht van een buur.

Denderhoutemnaar Pascal Van der Maelen kocht in 2016 Camping Roosdaal, gelegen in Aldrezen op de grens van de gemeenten Liedekerke en Roosdaal, samen met zijn broer Christophe. Ze kondigden grootse plannen aan: de camping, die volledig verouderd was, ging onder de sloophamer. In de plaats komt een vernieuwde camping, met onder meer plek voor 100 chalets.

3 Een beeldje uit 2016, toen de camping volledig verloederd was.
Mozkito Een beeldje uit 2016, toen de camping volledig verloederd was.

Open in 2021?

Drie jaar na de aankoop komt er nu eindelijk schot in de zaak. Oorspronkelijke wilden de eigenaars alles realiseren in een tijdspanne van twee jaar, maar problemen met het verkrijgen van de juiste vergunning staken daar een stokje voor. “Een buur hield heel de procedure tegen”, vertelt mede-eigenaar Pascal Van der Maelen. “Begin februari kregen we groen licht voor de sloopvergunning. De afbraak is bijna volledig gedaan, waardoor we ons kunnen focussen op de heropbouw.” Of de bouw van de nieuwe camping er snel komt, hangt af van de bouwvergunning. Van der Maelen hoopt dat de camping tegen 2021 zijn deuren opent. “Op twee jaar tijd moet het lukken, maar we hebben het zelf niet in de hand.” In totaal pompen de broers Van der Maelen maar liefst 400.000 euro in het project.

3 Liedekerke: Nieuwe eigenaar Pascal Van der Maelen kocht de camping samen met zijn broer Christophe.
Mozkito Liedekerke: Nieuwe eigenaar Pascal Van der Maelen kocht de camping samen met zijn broer Christophe.

Buurt stapt naar Raad voor Vergunningsbetwistingen

Het verloederde kampeerterrein lijkt nu al iets meer op een bouwwerf. Toch kan de heropbouw van de nieuwe camping nog even op zich laten wachten. “De buurtbewoner stapt nu naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen”, zegt schepen van Ruimtelijk Ordening Dirk Lodewijk (sp.a). “Het gemeentebestuur heeft zeker geen bezwaren tegen de komst van een nieuwe camping. Vroeger was de site een stort, nu lijkt er een toekomst. Maar de buurtbewoner wil geen activiteit meer zien op de site, waardoor hij in beroep gaat tegen de goedkeuring van de vergunning. Dat is zijn goed recht, hij mag die acties ondernemen. Er is, zoals bij iedere bouwproject, een openbaar onderzoek geweest, waarbij de buurtbewoners gecontacteerd zijn geweest. Nu is het wachten tot een uitspraak van de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Wanneer die er komt, weet ik niet. Alleszins gebeurt dit boven gemeentelijk niveau, waardoor de rol van het gemeentebestuur uitgespeeld is.” Lodewijk benadrukt dat een vernieuwde Camping Roosdaal een goede zaak zou zijn. “De plannen zien er goed uit: een cafetaria, chalets en een klein informatiegebouw. De toekenning van de vergunningen laat op zich wachten, maar dat is niet de schuld van de gemeente.” Als de nieuwe camping open gaat, zal dat ook onder de naam Camping Roosdaal zijn. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer