2 Tijdens de kindernamiddag was er ruimte voor verschillende workshops, zoals dansen en schminken.
Mozkito Tijdens de kindernamiddag was er ruimte voor verschillende workshops, zoals dansen en schminken.

Dansen voor Tara: benefietactie trekt meer dan 3.000 bezoekers over heel weekend

De benefietactie Hart voor Tara mocht meer dan 3.000 bezoekers in de feesttent langs de Sportlaan ontvangen. Vandaag werden de festiviteiten afgesloten met een kindernamiddag. “De opkomst overtreft onze stoutste dromen”, klinkt het bij de organisatie.

Iedere Liedekerkenaar had dit weekend met rood aangestipt in de agenda. Vzw Hart voor Tara zette een feesttent op een veld langs de Sportlaan. Doel: geld inzamelen voor Tara De Bolle, de 33-jarige moeder die haar onderarmen en -benen verloor na een vleesetende bacterie. Het verhaal van Tara beroerde heel Vlaanderen. De voorbije maanden sprong Liedekerke al in de bres: zo werd er een paaseierenverkoop en actie met rosse munten georganiseerd.

400 fervente quizzers

Maar het hoogtepunt van de actie was het benefietweekend. Vrijdag werd de actie op gang getrokken met een quizavond. “83 ploegen van elk vijf deelnemers schreven zich in voor de quiz”, laat de organisatie weten. “Goed voor meer dan 400 aanwezigen. Voor een quiz zijn dat buitengewone cijfers. De sfeer was optimaal: tijdens de muziekronde werden de gevraagde liedjes door heel het publiek meegezongen. Van grote concurrentie tussen de teams was geen sprake. De sfeer was opperbest.”

Jeugd zorgt voor ambiance

Die lijn werd zaterdag doorgetrokken tijdens de muziekavond. De affiche was niet min. Onder meer Sergio en Nico Zingt Hazes zorgden voor een indrukwekkende sfeer in de feesttent. Deejay Hans Jünger koost het evenement uit om afscheid te nemen. “Op het hoogtepunt zat de tent stampvol”, zegt Hans Jünger. “Vooral de jeugd heeft zich op een prachtige manier laten gelden. Ze zongen mee met ieder liedje en zorgden voor de sfeer.” Ook bij de organisatie waren er geen klachten. “Niets op aan te merken. We schatten dat er ongeveer 2.000 mensen naar de muziekavond zijn gekomen. Op het einde sprong een deel van het publiek op het podium en zongen ze alle liedjes mee. Een geweldig moment.”

2 De tent zat tijdens de kindernamiddag bomvol met spelende kinderen.
Mozkito De tent zat tijdens de kindernamiddag bomvol met spelende kinderen.

Kindernamiddag

Zondag was er de afsluitende kindernamiddag. Er waren verschillende workshops, zoals dansen en schminksessies. Daarnaast konden de kinderen zich uitleven op de verschillende springkastelen. Ondanks het mindere weer zakten heel wat gezinnen af naar de tent. Tijdens de namiddag kwam Tara kort even langs om naar het resultaat te kijken.

Uitstekende organisatie

Hoeveel de benefietactie heeft opgebracht, is nog niet geweten. “Dat zullen we spoedig bekendmaken. Momenteel hebben we daar geen zicht over”, klinkt het. “Het is wel zeker dat deze benefietnamiddag niet het eindpunt wordt. De vzw Hart voor Tara blijft bestaan, we zullen het geld zeker kunnen gebruiken. De volgende activiteiten zullen later dit jaar aangekondigd worden. We kunnen niet anders zeggen dat het een geslaagde editie was - zeker voor een onervaren organisatie. Op slechts enkele maanden tijd hebben we dit uit de grond gestampt. Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar het resultaat mag zeker gezien worden.” 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer