De Wellemeersen in Denderleeuw, Aalst en Affligem.
rv De Wellemeersen in Denderleeuw, Aalst en Affligem.

Denderleeuw versoepelt algemene mondmaskerplicht: geen mondmasker in landbouwkouter en Wellemeersen

De gemeente Denderleeuw past de algemene mondmaskerplicht op haar grondgebied lichtjes aan. Een mondmasker dragen is niet langer verplicht voor wandelaars in het openkoutergebied van Iddergem, Welle en Denderleeuw. Ook in natuurreservaat De Wellemeersen moet je geen mondmasker dragen.

De sociale afstand van 1,5 meter moet wel steeds worden bewaard. De gemeente nam de beslissing na overleg met de politie. “Onze regio doet het goed tot relatief goed”, zegt waarnemend burgemeester Jan De Nul (CD&V). “In de directe omgeving overschrijden enkel Liedekerke, Gooik, Geraardsbergen en Herzele de alarmdrempel.”

“Denderleeuw zelf doet het opvallend goed. Waar we een tweetal weken terug op een zevendaags gemiddelde van drie besmettingen per 100.000 inwoners zaten, staat dit zevendaags gemiddelde nu op nul. Een positieve evolutie waartoe iedereen bijdraagt door de coronamaatregelen goed op te volgen.” 

“Algemeen blijft het aantal gemeenten waar de alarmdrempel wordt overschreden wel stijgen. Het virus is dus duidelijk niet weg en waakzaamheid blijft geboden.”

Op alle andere openbare plaatsen in Denderleeuw moet er nog steeds een mondmasker worden gedragen.

Lees meer