.
Koen Baten .

Drie bestuurders betrapt onder invloed tijdens controle

Bij een verkeerscontrole in de nacht van zaterdag op zondag heeft de Aalsterse politie drie bestuurders betrapt op rijden onder invloed. Er werd gecontroleerd op verschillende plaatsen in de stad.

Tijdens de controle moesten 18 bestuurders een eerste test doen. Bij verdere controle bleek dat er drie bestuurders onder invloed waren van alcohol. Een chauffeur kreeg een boete van 179 euro en drie uur rijverbod. Een bestuurder kreeg een rijverbod van zes uur en zal nog een boete ontvangen tussen de 200 en de 2.000 euro. De bestuurder legde daarna ook een positieve speekseltest af waardoor hij meteen een rijverbod van 15 dagen kreeg.

De politie kon ook nog een andere bestuurder onder invloed van drugs betrappen. Hij stond ook geseind met voorwaarden, maar hield zich niet aan deze voorwaarden. Hij zal zich hiervoor later moeten verantwoorden. Ook zijn rijbewijs werd meteen voor 15 dagen ingetrokken.

Tot slot kon in een van de controleposten ook nog een bestuurder betrapt worden op het niet dragen van de veiligheidsgordel. De chauffeur zal zich aan een geldboete van 58 euro mogen verwachten.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • peter de bock

    Hupla daar gaan de beloften van voor de verkiezingen kunde daar nu nog op stemmen in de toekomst op zulke paljassen

  • Karine Roeland

    Overal is te weinig personeel. Maar waar er 'personeel' (ministers) teveel is, klaagt men ook.

Lees meer