Els Saerens met een van de borstvoedingskleedjes in haar handen. Ze opent morgen de deuren van Boobs & Blankets.
Mozkito Els Saerens met een van de borstvoedingskleedjes in haar handen. Ze opent morgen de deuren van Boobs & Blankets.

Eerste borstvoedingswinkel opent de deuren in Opperstraat

Morgen opent Boobs & Blankets zijn deuren in de Opperstraat. Boobs & Blankets is de eerste borstvoedingswinkel van Liedekerke.

Els Saerens is de drijvende kracht achter de winkel. Saerens is zelf moeder van drie kinderen. “Ik geef aan hen borstvoeding”, zegt ze. “Ik vind het een zalig gevoel. Toch merkte ik dat er weinig aanbod was voor vrouwen die borstvoeding geven. Daarom besloot ik om een nieuwe zaak te openen: Boobs & Blankets.” Vrouwen kunnen onder meer kleedjes kopen die gemaakt zijn om borstvoeding te geven. “Daarnaast is er een private ruimte waar klanten kolven kunnen testen. Het is zeer belangrijk dat moeders zich comfortabel kunnen voelen. Er heerst nog een groot taboe rond borstvoeding. De laatste tijd merk ik terug een revival, onder meer door verenigingen, zoals La Leche League. Zij zorgen ervoor dat aanstaande moeders beter geïnformeerd geraken.”

Raad en daad

Boobs & Blankets is de eerste borstvoedingswinkel in de regio. In grotere steden, zoals Gent en Antwerpen, bestaan dergelijke zaken al. “In onze winkel verkopen we ook draagdoeken en -zakken. Onze prijzen variëren van 20 euro tot en met 80 euro - voor ieder wat wils. Daarnaast wil ik mijn klanten bijstaan met raad en daad. Borstvoeding geven is een van de mooiste dingen die je kan doen, en dat wil ik zeker overdragen.” Vrijdagnamiddag is er een openingsreceptie vanaf 16 uur. Zaterdag opent de winkel definitief zijn deuren. Boobs & Blankets is te vinden aan Opperstraat 250.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Line Vermeersch

    Borstvoeding begint een nieuw geloof te worden. Flesvoeding is even waardevol, en keuze genoeg. Stop met moeders die kiezen voor flesvoeding een schuldgevoel aan te praten. Op termijn is er geen verschil!

  • Cassius Roy

    Geef ze 8maand en in die 8maand zal ze 7maanden lang zeggen dat mensen het moeten leren kennen... bezin voor je begin... dan pas heb je een zalig gevoel

Lees meer