Mozkito

Elf bestuurders aan station betrapt op rijden onder invloed

Agenten van de politiezones TARL (Ternat-Affligem-Roosdaal-Liedekerke) en AMOW (Asse-Merchtem-Opwijk-Wemmel), die samen met de Dilbeekse politiezone de associatie centrum (PACE) vormen, hielden vrijdagavond een verkeerscontrole in Liedekerke. Elf bestuurders bleken onder invloed te rijden.

De politie stelde zich vrijdagavond op langs beide kanten van de de Affligemsestraat in de omgeving van het station. In totaal werden 265 bestuurders aan een controle onderworpen. Tien personen bleken onder invloed van alcohol te rijden en twee chauffeurs speelden hun rijbewijs voor vijftien dagen kwijt. Een andere bestuurder legde een positieve drugstest af en moest zijn rijbewijs ook voor vijftien dagen inleveren.

Een chauffeur zag zijn wagen van een wielklem voorzien worden omdat hij zonder rijbewijs reed. Daarnaast werden vier bestuurders betrapt op het gebruik van de gsm achter het stuur en vijf anderen op het niet dragen van de veiligheidsgordel. Tot slot werden nog twee processen-verbaal opgesteld voor het niet verlenen van voorrang en voor het niet correct plaatsen van een kinderstoel.

De agenten verplaatsten zich nadien naar de Stationsstraat in Asse waar dertien personen betrapt werden op rijden onder invloed. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer