4 ASSE: Fietsersbond fietssnelwegen
Mozkito ASSE: Fietsersbond fietssnelwegen

Fietsersbond wil meer veilige fietssnelwegen tussen Aalst en Brussel: “Door de natuur en weg van drukke wegen”

Leden van de verschillende lokale afdeling van de Fietsersbond zijn zondag met de fiets van Aalst naar Brussel en terug gereden. Ze willen met de actie de overheden hun routes tonen die ze het veiligst en meest ideale vinden. Ze ijveren voor meer en betere fietssnelwegen tussen de twee steden.

De groep vertrok zondag in Aalst om vervolgens via Affligem en Asse tot Jette te rijden. Vanaf daar werd opnieuw naar Aalst getrokken via onder meer Groot-Bijgaarden, Ternat en Liedekerke. “Enerzijds namen we verschillende al aangelegde fietssnelwegen op in de route om deze nog eens onder de aandacht te brengen”, zegt Marleen Stallaerts van de Aalsterse afdeling. “Anderzijds is het traject ook onze ‘wensroute’: de rechtste weg via de natuur en weg van de drukke wegen. Drie jaar geleden deden we al eens hetzelfde. Er gebeurden al een paar aanpassingen, maar er toch nog een groot deel te verwezenlijken. Zo liggen er bijvoorbeeld nog plannen voor fietssnelwegen op tafel, maar het gaat enorm traag vooruit.”

En die betere fietssnelwegen tussen Aalst en Brussel zijn voor de Fietsersbond broodnodig. “Het pendelverkeer richting Brussel blijft alsmaar toenemen”, luidt het. “Daarnaast is er ook een stijging van het aantal elektrische fietsen en speed pedelecs en daar zijn de huidige routes niet op aangepast. Een snelle doorgaan met overgangen waar geen autoverkeer is zijn nodig om door te kunnen fietsen op een veilige manier.” Voorts zullen ze alle manier aangrijpen om hun wensen door te drukken bij de verschillende bevoegde overheden. 

4
Mozkito
4
Mozkito
4
Mozkito

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer