Enkele kinderen van de lagere school van het Atheneum Denderleeuw poseren fier met de nieuwe boeken.
rv Enkele kinderen van de lagere school van het Atheneum Denderleeuw poseren fier met de nieuwe boeken.

GO! basisschool Atheneum breidt schoolbibliotheek fors uit met 250 nieuwe boeken: “Nog meer inzetten op leesplezier”

De GO! basisschool van het Atheneum heeft haar schoolbibliotheek de voorbije weken fors uitgebreid met zo’n 250 nieuwe boeken, een investering van bijna 3.000 euro.

De school wil de komende jaren nog meer inzetten op lezen en zal een tandje bijsteken om nog meer leesplezier te ontwikkelen bij de kinderen. “De kleuters krijgen een nog aantrekkelijkere boekenhoek in de klas en de lagereschoolkinderen zullen vanaf volgend schooljaar dertig minuten per dag lezen”, vertelt directeur Peter Van Hove. Hij en zijn team werken ook al enkele jaren met een eigen leesmethode met zogenaamde basisbeelden. “Onze kleuters leren al lezen vanaf de derde kleuterklas en doen voorbereidende activiteiten in de tweede kleuterklas. Op die manier zijn er kleuters die alle letters kennen wanneer ze starten in het eerste leerjaar. Onze kinderen hebben vaak een behoorlijke leesvoorsprong. Dat is belangrijk want sterke lezers behalen ook betere resultaten voor andere vakken.”

De school organiseert op zondag 23 juni een buurtfeest. Je kan dan ook een bezoek brengen aan de klassen. Meer informatie via www.bsgodenderleeuw.be. Wie een boek wil schenken aan de school kan een e-mail sturen naar directie@bsgodenderleeuw.be.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer