Het station van Liedekerke is zo goed als afgewerkt.
Mozkito Het station van Liedekerke is zo goed als afgewerkt.

Herinrichting stationsomgeving volledig afgerond (na een vertraging van anderhalf jaar)

De herinrichting van de Liedekerkse stationsomgeving is zo goed als volledig afgewerkt. Dat bevestigt Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken. Er worden de komende weken wel nog kleine werken uitgevoerd.

In 2014 startte de vernieuwing van de Liedekerkse station. In de oorspronkelijke planning stond het einde van de werken in december 2017 aangeduid. Maar verschillende factoren - waaronder het weer - zorgden voor een vertraging. Na een vertraging van anderhalf jaar komt Infrabel met goed nieuws. “De werkzaamheden zijn, wat Infrabel betreft, volledig klaar”, zegt woordvoerder Thomas Baeken. “Er moeten nog een paar kleine werken, zoals het retoucheren van schilderwerk en plaatsing van aanplanting, gebeuren. Maar voor de rest zijn onze werken gedaan.”

Officiële opening

Onder meer de liften zijn sinds kort beschikbaar. Hierdoor kunnen mensen die minder mobiel zijn gemakkelijk naar het perron. Wanneer de officiële openingsplechtigheid plaatsvindt, is nog niet geweten. Daarover zal NMBS, dat eigenaar is van het station, binnenkort meer details over geven.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer