getty

Imker introduceert kinderen in de boeiende wereld van de honingbijen

Kinderen die graag meer te weten willen komen over bijen kunnen op 15 augustus terecht bij Natuurpunt. In een van de natuurgebieden legt een imker alles haarfijn uit. Nadien kunnen de kinderen hun eigen bijenhotel bouwen.

Wie wil bijleren over de wondere wereld van de honingbijen wordt om 13.30 uur verwacht op de parking van zwembad Heuvelkouter in de Sportlaan in Liedekerke. Vandaar gaat het te voet tot bij imker Guy Tissen die iedereen opwacht aan een van de honingbijenkasten in een natuurgebied. Na een uitleg door de imker en nadat zowel ouders als kinderen vragen konden stellen, kunnen de kinderen onder begeleiding hun eigen bijenhotel bouwen. Deze hotels bieden de solitaire bijen extra nestgelegenheid. De hotels mogen ook mee naar huis genomen worden. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer