De indeling van de drie buurtinformatienetwerken.
Lokale politie TARL De indeling van de drie buurtinformatienetwerken.

Liedekerke krijgt drie BIN’s en een BIN-Z, inschrijven is nu al mogelijk

De verschillende buurtinformatienetwerken (BIN) in de gemeente beginnen hun finale vorm aan te nemen. Liedekerke krijgt drie BIN’s met daarnaast nog eentje voor alle zelfstandigen in de gemeenten (BIN-Z). Inschrijven is vanaf nu mogelijk.

Sinds eind vorig jaar zijn een stuurgroep van burgers, het gemeentebestuur en de lokale politiezone TARL aan de slag met de uitwerking van de verschillende BIN’s. “In samenspraak werd onze gemeente opgedeeld in drie zones die elk onder een BIN vallen”, verklaart Stefaan Vanhuylenbroeck, een van de coördinatoren. “Alle zelfstandigen in de gemeente kunnen zich aansluiten bij het BIN-Z dat de volledige gemeente beslaat.”

De afgelopen weken werd ook gewerkt aan de verdere uitwerking. Zo zal de gemeente instaan voor de aankoop voor de borden aan de gemeentegrenzen die de aanwezigheid van een BIN aanduiden, worden er nog flyers verspreid in de gemeente om leden aan te werven en er is contact geweest met een andere politiezone waar al verschillende BIN’s actief zijn. “De alarmering bij ons zal gebeuren via het platform van BE-Alert”, weet Stefaan. “In afwachting van de flyer die de gemeente zal verspreiden kan wel al ingeschreven worden door een mailtje te sturen naar liedekerke.bin@gmail.com. Dan bezorgen we de juiste inschrijvingsdocumenten. Aansluiten bij een BIN is overigens volledig gratis. We hopen voor 1 juli van start te kunnen gaan.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer