Illustratiebeeld.
Marc Baert Illustratiebeeld.

Markt vindt opnieuw op drie verschillende pleinen plaats

Door de verstrenging van de coronamaatregelen heeft de gemeente Liedekerke beslist om de wekelijkse markt opnieuw verspreid over drie pleinen te laten plaatsvinden. Op dat initiatief kwam eerder al protest van de marktkramers.

“Op zaterdag 1 augustus zal de markt terug op drie pleinen plaatsvinden zoals dat eerder het geval was”, laat de gemeente weten. “Aan de bezoekers wordt gevraagd alleen te komen, maximum dertig minuten op de markt te blijven en een mondmasker te dragen. Alleen als de maatregelen stript opgevolgd worden zal de markt kunnen blijven plaatsvinden.”

Halfweg mei, nadat de beslissing viel dat markten opnieuw mochten plaatsvinden, nam de gemeente ook al dit initiatief om een betere spreiding van de bezoekers te verkrijgen. Op het Gemeenteplein, op de parking tegenover De Waeg en op de parking achter de kerk werden kramen geplaatst op basis van hun producten. Dat veroorzaakte protest bij de marktkramers: ze wilden een mengeling van verschillende producten en waren ook tegen de algemene richtlijnen van de federale regering. De Belgische staat werd uiteindelijk in gebreke gesteld en niet veel later werden de maatregelen voor markten in ons land versoepeld. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer