Het Koensborreplein in Asse gaat maandag dicht voor onderhoudswerken aan de riolering.
Foto Mozkito Het Koensborreplein in Asse gaat maandag dicht voor onderhoudswerken aan de riolering.

Opnieuw extra verkeershinder in Asse: Koensborre en deel van Nieuwstraat (N285) gaan dicht voor renovatie riolering

Het Koensborreplein en een deel van de Nieuwstraat worden vanaf morgen (maandag) afgesloten voor herstellingen aan de riolering. De werkzaamheden starten maandag en duren tot 31 augustus.

Watermaatschappij Farys gaat het bestaande rioleringsstelsel onderzoeken met een camera. De riolering en de waterleidingen in de buurt van de Koensborre en de Nieuwstraat vertonen al langer gebreken. Er gaat geen maand voorbij zonder problemen waardoor de rijweg steevast moet worden afgesloten. “We zitten daar met een probleem”, erkent schepen van Openbare Werken Rik De Baerdemaeker (CD&V). “Om eindelijk eens duidelijk te weten wat er ondergronds fout loopt, gaat een gespecialiseerd bedrijf nu met een camera de leidingen onderzoeken. We vrezen dat de oude ondergrondse leidingen op sommige plaatsen aan het afbrokkelen zijn.”

De werken aan het Koensborreplein oogsten wel kritiek. Amper twee jaar geleden werden het plein volledig heraangelegd. “Ik weet niet precies of de rioleringen toen onderzocht werden op gebreken”, zegt De Baerdemaeker. “Alleszins, de rioleringen van de Nieuwstraat geven uit op de Koensborre. We moeten hier eindelijk een definitieve oplossing vinden.”

Broekeweg

De onderhoudswerken werden toevertrouwd aan Groep Smet uit Dessel en worden uitgevoerd in verschillende fases. Vanaf maandag 19 augustus tot 31 augustus wordt de Koensborre en het bijhorende plein afgesloten tussen de Nieuwstraat en de Broekeweg. In deze zone wordt dan een parkeerverbod ingesteld.

Vanaf maandag tot en met vrijdag 23 augustus wordt eenrichtingsverkeer ingevoerd in de Nieuwstraat, tussen het kruispunt met de N9 en de Bloklaan. Het verkeer dat van Ternat komt wordt omgeleid via het Muurveld, de Boekfos en de N9. In deze week wordt de Nieuwstraat gedurende één dag ook volledig afgesloten. De precieze datum is afhankelijk van de weersomstandigheden, vermoedelijk op woensdag 21 of donderdag 22 augustus. Tijdens deze onderbreking wordt een omleiding voorzien via de N9, de Boekfos en de Bloklaan. De handelaars in Nieuwstraat blijven bereikbaar.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Rolly Hollevoet

    Bij deze gelegenheid en werken moet zeker een keer gekeken worden naar de riolering die van aan de kerk (Kerkstraat) tot het midden van de Nieuwstraat (thv nummer 32) loopt! Deze zit verstopt met beton uit een betonmolen die een massa stortbeton “verloren” heeft bij bouwwerken een paar jaar geleden!!

  • chris eeckhout

    Hoofdspecialiteit in Asse = werken , verschillende malen terug opnieuw volledig , bijkomend of gedeeltelijk terug uitvoeren , alvorens tot een degelijke oplossing te komen ! Zou het te wijten kunnen zijn aan de ernst , waarmee de technische kant , planning , studie , uitvoering en oplevering van de van werken gebeuren , door de bevoegde instanties ? Op wiens kosten = belastingbetaler ???

Lees meer