Een demonstratie van houtdraaien tijdens een vorige editie van ambachtendag in het Mini Museum Mussenzele.
Claudia Van den Houte Een demonstratie van houtdraaien tijdens een vorige editie van ambachtendag in het Mini Museum Mussenzele.

Oude ambachten en volksspelen bij Mini Museum Mussenzele

Het Mini Museum Mussenzele in Haaltert houdt op donderdag 15 augustus haar jaarlijkse ambachtendag.

Er zullen vanaf 14 uur weer tal van oude ambachten worden gedemonstreerd. Zo zal er een boterslager, mandenvlechter, imker, touwslager, kantklosser, barbier, kunstsmid, houtdraaier en nog veel meer aanwezig zijn. Er zijn ook doorlopend volksspelen zoals vogelpik, de plank, bakschieting, petanque, kepernagels hameren, boogschieten en meer. Vanaf 16 uur vindt er doorlopend een barbecue plaats en is er koffie en gebak te verkrijgen. Om 18 uur is er ook muzikale ontspanning.

Iedereen is welkom op de volkse namiddag aan het Mini Museum Mussenzele, Mussenzele 1 in Haaltert. Er is parkeergelegenheid op de gemeentelijke parking naast het kerkhof.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer