Pajotse gemeenten werken samen rond het klimaat in het project Opgewekt Pajottenland.
Mozkito Pajotse gemeenten werken samen rond het klimaat in het project Opgewekt Pajottenland.

Pajotse gemeenten werken eigen klimaatdoelstellingen uit, en jouw mening telt

Tien Pajotse gemeenten werken de komende drie jaar samen met het Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei, vzw Pajopower en de provincie Vlaams-Brabant aan eigen klimaatdoelstellingen. Met het project ‘Opgewekt Pajottenland’ willen ze nadenken over de toekomst.

De gemeentebesturen willen inzetten op hernieuwbare energie, de verbetering van de leefbaarheid in de dorpen en het versterken van de open ruimte. Bever, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Lennik, Pepingen, Roosdaal, Sint-Pieters-Leeuw en Liedekerke werken daar voor samen.

De bedoeling is om een gezamenlijke visie op hernieuwbare energie te creëren en ook enkele concrete projecten uit te werken. Er wordt intussen al een landschapsstudie georganiseerd en er wordt in kaart gebracht hoeveel energie er nodig is in de streek. Ook het draagvlak bij de inwoners wordt onderzocht.

De komende maanden houdt het projectteam bewoners, ondernemers, experts en lokale besturen op de hoogte van de vooruitgang van het project en zullen de eerste resultaten van de landschapsstudie bekend maken.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer