Garagist Gunther Eeman (blauwe T-shirt) en buurtbewoner Patrick Van Weyenberg klaagden eerder al over de rijbaanversmallingen op de Iddergemsesteenweg die ze geen goed idee vinden.
Claudia Van den Houte Garagist Gunther Eeman (blauwe T-shirt) en buurtbewoner Patrick Van Weyenberg klaagden eerder al over de rijbaanversmallingen op de Iddergemsesteenweg die ze geen goed idee vinden.

Proefopstelling Iddergemsesteenweg wordt mogelijk verlengd, gemeente zet in op adviesraad verkeer

De proefopstelling op onder meer de Iddergemsesteenweg in Denderhoutem wordt mogelijk verlengd.

De gemeente liet zo’n twee weken geleden drie rijbaanversmallingen plaatsen op de Iddergemsesteenweg in Denderhoutem in de hoop de snelheid er te verlagen. Het gaat om een proefproject van drie maanden met nadien een evaluatie. De nieuwe verkeerssituatie kreeg echter heel wat kritiek. Gemeenteraadslid Peter De Smet (Centrumlijst v Haaltert) vroeg de meerderheid op de jongste gemeenteraad waarom de proefopstellingen net nu worden ingericht, met de zomervakantie voor de deur. “In de vakantie is er veel minder volk op de baan, wat het moeilijker maakt om te evalueren”, aldus De Smet. Hij stelde voor om de proefopstellingen te verlengen tot eind november. Ook stelde hij in vraag of de rijbaanversmallingen wel de beste manier zijn om de snelheid te verminderen.

“De proefopstelling zal worden geëvalueerd”, antwoordde schepen van Mobiliteit Bart Welleman (N-VA). “We gaan hierbij inwoners en verkeersdeskundigen betrekken, maar geef de proefopstelling een kans. Op drukke momenten is er meer file en die zorgt ervoor dat de snelheid dan lager ligt. Als na drie maanden blijkt dat er een verlenging nodig is, dan zal de proefopstelling worden verlengd.”

Burgemeester Veerle Baeyens (N-VA) liet weten dat er heel wat klachten binnenkomen over verkeer, die worden behandeld op de verkeerscommissie. “We zullen nu zelfs inzetten op een adviesraad verkeer, met onder meer deskundigen.”

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Lionel De Leeuw

    Is er dan ook rekening gehouden met de vervuiling voor de bewoners, van auto's die een paar keren moeten schakelen na het remmen en weer vertrekken ? Dan is het direkte gevaar misschien beter aangepakt, maar het indirecte niet.

Lees meer