Rudy werd hier op het voetpad op de grond geduwd en liep verschillende verwondingen op in zijn aangezicht.
Koen Baten Rudy werd hier op het voetpad op de grond geduwd en liep verschillende verwondingen op in zijn aangezicht.

Rudy (60) wordt met geweld overvallen, maar krabbelt recht en haalt z’n portefeuille zelf terug

Rudy Wasteels (60) werd vrijdagmiddag op de kruising aan de Kruisstraat en de Schoolstraat op klaarlichte dag overvallen door een man. Hij was net vertrokken voor een korte wandeling toen hij een harde duw kreeg en op de grond viel. De agressor ging nadien aan de haal met Rudy’s portefeuille. “De dader ging lopen, maar om de hoek kwam ik hem opnieuw tegen en slaagde ik erin mijn portefeuille terug te pakken", aldus Rudy, die aan het voorval een blauw oog en enkele hechtingen in zijn aangezicht overhoudt. 

Vrijdagmiddag, 14.15 uur, ergens op de Schoolstraat: Rudy Wasteels geniet van een rustige wandeling richting Rodestraat wanneer hij plots een hevige duw in de rug krijgt. “Op hetzelfde moment voelde ik ook dat mijn portefeuille uit mijn achterzak werd genomen. Ik smakte tegen het voetpad en voelde dat mijn aangezicht hevig begon te bloeden", beleeft de man het voorval na. 

De dader achterna

De dader kiest na de gewelddadige diefstal al vlug het hazenpad, al zal hij zich de keuze van zijn slachtoffer wel beklagen: Rudy besluit immers — ondanks zijn verwondingen — recht te krabbelen en achter de dief aan te gaan. 

In de portefeuille zit op dat moment slechts 40 euro. De agressieve dief stopt even verderop aan een rustig hoekje om het geld te zoeken. “Van die pauze kon ik handig gebruikmaken: ik haalde die man in en kon meteen daarna mijn portefeuille terug uit zijn handen grissen", klinkt het. “Nadien liep ik zo snel mogelijk naar huis. Onderweg was ik mijn sleutel al aan het zoeken om meteen naar binnen te kunnen.” 

Genaaid

Rudy heeft de dader niet goed kunnen herkennen. “Ik kan geen goede beschrijving geven omdat alles zo snel gebeurde", klinkt het. Rudy kon wel nog zeggen dat de man ongeveer even groot was als hem en niet overdreven gespierd. In welke richting de dader nadien wegliep, weet hij niet meer. Kort na de val ging Rudy meteen naar de dokter en werd hij genaaid. “Gelukkig ben ik al gepensioneerd, want anders was ik een week werkonbekwaam", klinkt het. 

Het slachtoffer en zijn vrouw zijn zwaar onder de indruk van de feiten. “Nooit gedacht dat dit ons hier zou kunnen overkomen. Ook mijn vrouw was geschrokken toen ik met mijn gezicht onder het bloed naar huis kwam. Ik zal me niet thuis opsluiten nu, al begrijp ik niet hoe je tot zo’n drieste diefstal in staat kan zijn.” Rudy ging na het bezoek aan de dokter meteen naar het politiekantoor om een aangifte te doen. Er werd niets gestolen, maar hij hoopt dat ze de man misschien toch kunnen vinden. “Ik weet niet of er getuigen waren van de feiten. Camera’s zijn er alleszins niet op de plaats van de feiten. De politie is een onderzoek gestart", besluit de man. 

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Ronny Van Cleempoel

    Inderdaad en het geweld komt altijd van een kant.Maar ja daar wordt niets aan gedaan. Dan moeten we zwijgen .Heel dapper van die man ,maar het kon verkeerd aflopen. Dit is wat de bevolking beu is ,er wordt niets tegen gedaan en het wordt erger en erger.

  • bart roseleth

    En juist vandaag die betoging in Aalst om meer respect te eisen!

Lees meer