2 Illustratiebeeld.
Photo News Illustratiebeeld.

Spoorwerken niet tijdig klaar: tot 9 uur geen treinen tussen Denderleeuw en Brussel

Maandagochtend reden tot 9 uur geen treinen tussen Denderleeuw en Brussel. Dat was slecht nieuw voor pendelaars die de treinlijnen Gent-Aalst-Denderleeuw-Brussel en Oudenaarde-Zottegem-Denderleeuw-Brussel gebruiken.

De allereerste fase van de grote spoorwerken, waarbij op minder dan een maand tijd meer dan 10.000 dwarsliggers, 9.400 meter bovenleiding, 17.500 ton ballast en veertien wissels vernieuwd worden in het station van Denderleeuw, verliepen niet zoals gepland. Men slaagde er niet tijdig om een van de veertien wissels te vervangen waardoor maandagochtend geen enkel treinspoor richting hoofdstad bruikbaar was.

De NMBS legde vervangbussen in tussen Denderleeuw, Liedekerke en Brussel-Zuid. “De werken werken liepen uit waardoor pas vanaf 8.50 uur opnieuw treinverkeer mogelijk was tussen  Denderleeuw en Brussel-Zuid”, aldus Frédéric Petit van Infrabel. Die oplossing volstaat slechts voor een gedeeltelijk hernemen van het treinverkeer. Zoals gepland zullen reizigers voor de treinlijnen Gent-Aalst-Denderleeuw-Brussel en Oudenaarde-Zottegem-Denderleeuw-Brussel het de komende weken met flink wat minder treinen moeten doen.

2 Geen treinen tussen Denderleeuw en Brussel-Zuid.
RV Geen treinen tussen Denderleeuw en Brussel-Zuid.

Lees meer