De gemeente liet in het verleden nog bewakingsagenten van G4S patrouilleren in stationsomgeving. Een actie in de strijd tegen de diefstallen van fietsen.
Mozkito De gemeente liet in het verleden nog bewakingsagenten van G4S patrouilleren in stationsomgeving. Een actie in de strijd tegen de diefstallen van fietsen.

Station van Liedekerke blijft geplaagd door fietsendieven: 28 aangiftes sinds 1 januari

Politie en gemeenten organiseren op 17 mei een sensibiliseringsactie

De lokale politiezone TARL gaat op 17 mei pendelaars die met de fiets naar het station van Liedekerke komen tips geven om fietsdiefstallen tegen te gaan. De politie zelf zet samen met de NMBS hard in tegen deze vorm van criminaliteit. Dit jaar werden er alsnog tientallen fietsen gestolen.

Sinds 1 januari van dit jaar telt de lokale politiezone TARL 28 aangegeven fietsdiefstallen aan het station van Liedekerke. Om hoeveel feiten het in werkelijkheid gaat valt moeilijk in te schatten omdat niet iedereen aangifte doet. Tussen 1 juli 2016 en 30 juni 2017 ging het nog om 26 feiten. In de twaalf voorafgaande maanden gebeurden er 69 aangiftes. “We houden er dagelijks preventief toezicht”, laat de politie weten. “Alleen al voor maart tellen we 51 passages door de interventieploegen. Daarnaast houden gemeenschapswachten een oogje in het zeil en is er de aanwezigheid van bewakingscamera’s van de NMBS. Ook de LiedekerkeNet-medewerkers die de stationsbuurt netjes houden kijken tijdens hun rondes uit naar verdachte handelingen.”

Sensibilisering

Maar alle inspanningen ten spijt blijft dus ook het Liedekerkse station geplaagd door fietsendieven. De politie hamert erop dat het veilig stallen van de fiets belangrijk is in de strijd tegen de diefstallen van fietsen. “Daarom organiseert onze wijkpolitie op 17 mei tussen 6.30 uur en 8.30 uur een actie ‘fiets goed op slot’”, klinkt het. “Gemeenschapswachten en wijkinspecteurs zullen instructies uitdelen over het goed slotvast maken van de fiets en over de kwaliteit van de sloten.” Er is overigens een bestelling geplaatst voor een graveermachine waardoor de zone in de toekomst ook fietsen zal graveren. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer