Rita Triest, voorzitster van het bijzonder comité van de sociale dienst.
RV Rita Triest, voorzitster van het bijzonder comité van de sociale dienst.

Vrouw dient klacht in tegen BCSD-voorzitster Rita Triest wegens schending van privacy

Er is klacht ingediend tegen de voorzitster van de bijzonder comité voor de sociale dienst (BCSD) Rita Triest (CD&V). De indiener, die anoniem wil blijven, vindt dat Triest haar privacy geschonden heeft in een dossier over de toekenning van een sociale woning. Schepen Triest ontkent de aanklacht.

De vrouw stapte begin deze week naar de politie met de aanklacht tegen Rita Triest. Reden? Volgens haar verstuurde Triest een mail over een vertrouwelijk dossier naar een derde persoon. “Mijn zoon komt in aanmerking voor de toekenning van een sociale woning”, getuigt de vrouw anoniem. “Via mail heb ik contact gehad met Rita Triest om het dossier te bespreken. Maar de mails zijn daarna doorgestuurd naar een derde persoon, die niets met het dossier te maken heeft. Nochtans is zo’n dossier vertrouwelijk. Daarom stapte ik naar de lokale politie, om klacht in te dienen wegens schending van de privacy. Er werd eveneens ook klacht ingediend bij de gouverneur.”

Vertrouwen geschonden

De vrouw vindt dat het vertrouwen tussen haar en het OCMW geschonden is. “Triest is verkozen tot voorzitter van het bijzonder comité voor de sociale dienst. Zij zou de zwakkeren van onze maatschappij moeten helpen. Het kan dan ook niet dat vertrouwelijke informatie zomaar wordt verstuurd naar een andere persoon, die niets met de OCMW-werking te maken heeft.”

Voorzitster ontkent aantijgingen

Triest weerlegt de aanklacht. “Ik heb de mail verstuurd naar de tante van de persoon in kwestie”, aldus Triest. “Zij is wel degelijk betrokken in dit dossier. Ik heb de privacy zeker niet geschonden. Als de lokale politie mij oproept om een verklaring te gaan afleggen, zal ik dat zeker doen.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer